Co budete potřebovat?
- překvapivě kuřecí prsa
- zip sáčky
- marinádu
Marináda
Marinád existuje hromada a kdybych je chtěla vypsat, mohla bych si založit blog jenom o vaření. A až takový exepert fakt nejsem. Já miluju saláty, takže marinádu dělám tak, aby bylo kuře lehké a hodilo se k té hromadě zeleného, se kterým to nakonec prohážu dohromady. Smíchám olivový olej, čerstvý koriandr, šťávu z limetky, pepř, sůl a chilli. Pořádně tu směs promíchám a spolu s kuřetem zapnu do obalu na zip. Potom už to stačí mrsknout do ledničky a čekat. Ideálně teda klidně i přes noc, aby kuře pořádně nacucalo chuť.
Tipy a triky pro vaření
- Příprava: Kuře nakrájejte na nudličky nebo kostičky. (Pokud půjde do salátu. Přírodní řízky můžete nechat velké). Nezapomeňtě odřezat takový ten bílý hnus, co na kuřeti zůstává. Nedá se to jíst.
- Vaření: Kuře je super v tom, že je hotové docela rychle. Malé kousky dělejte na vysokou teplotu, propečou se poměrně rychle. Velké a tlusté kusy ale smažte na nížší stupeň, aby se kuře pořádně propeklo i zevnitř. Pozor na to, abyste do malé pánvičky zbytečně necpali moc masa, raději si to rozdělte na víc várek. Pokud by na pánvi bylo moc masa, kuře by se neupeklo, ale uvařilo. A křupavé kuře je mnohem lepší.
Přílohy už zvládnete vybrat sami. Prostě udělejte to, co vám chutná.